М’ята перцева

М’ята перцева

Листя м’яти перцевої використовується як спазмолітичний, жовчогінний, а також як заспокійливий засіб. Жовчогінний ефект м’ятного чаю зумовлений ефірною олією, але, імовірно, флавоноїди також відіграють певну роль. М’ятний чай показаний при гострих і хронічних гастритах, ентеритах, метеоризмі, а також при холециститі. Він застосовується як заспокійливий засіб.

Листя м’яти перцевої містить 0,5–4% ефірної олії (основним компонентом якої є ментол (30–80%), естери ментолу, інші монотерпени; сесквітерпени (3,4–4,5%)), дубильні речовини, кислоту розмаринову та похідні кавової кислоти.

Листя м’яти перцевої має характерний проникаючий запах та ароматний смак.

М’ята перцева  входить до складу смачних і корисних чаїв  для щоденного вжитку виробництва СВК «Антеа»: “Обідня насолода”, “Джерело краси” і “Чоловіча сила” (75 г, 125 у лляному мішечку та дерев’яному тубусі).

АРОМА-ЗБОРИ «АНТЕА» – ПРИЄМНИЙ СМАК ТА КОРИСТЬ ЦІЛЮЩИХ ТРАВ УКРАЇНИ без жодних барвників або ароматизаторів