Квасоля звичайна

Квасоля звичайна

Квасоля – усім знайома лікарська й харчова культивована однорічна рослина, багата амінокислотами та мікроелементами.

Квасолі (Phaseolus vulgaris) оплодні, або лушпиння, знижує рівень холестерину у крові, нормалізує обмінні процеси, регулює функцію шлунково – кишкового тракту, активізує секрецію шлункового соку, виявляє жовчогінну дію; стимулює активність підшлункової залози, а також знімає больові відчуття при її захворюваннях. 

Сечогінні властивості квасолі сприяють виведенню надлишку рідини з організму та розвантаженню серцево-судинної системи. 

Протиалергенні, протисвербіжні, протизапальні, дермотонічні та антибактеріальні ефекти квасолі можна використовувати при хронічних дерматозах, гіпертонії, ревматизмі, панкреатиті, гастриті (знижена кислотність), запаленні нирок, набряках.

Лушпиння квасолі як джерело багатьох мікроелементів, зокрема цинку і хрому, забезпечує стимуляцію процесів синтезу інсуліну та сприяє його взаємодії із тканинними рецепторами; є важливим компонентом фіточаю «ДіабетСтоп-АНТЕА».